Aan de haak, kadootjes maken

Gepubliceerd op 2 september 2024 om 16:55

In de webshop van By Mem gifts staan de allerleukste kadootjes. Allemaal 100% handgemaakt. Van diverse materialen en met diverse technieken gemaakt. Zoals de gehaakte kadootjes. Hoe ik aan de haak ben geraakt, lees je in deze blog.

 

CREATIEF MET GAREN

Van kleins af aan ben ik al lekker bezig met allerlei garen. Op de basisschool leerde ik vingerhaken van restjes garen en later punniken. Met een klein clubje meisjes uit de klas waren we hier fanatiek mee. Thuis leerde ik van mijn moeder breien en ook dat deed ik vol overtuiging. Ik maakte het ene project na het andere.

 

WERKEN

Na de opleiding die ik had gedaan, moest ik natuurlijk gaan werken en hebben mijn hobby’s een tijdje op een laag pitje gestaan. Ik ging op mijzelf wonen en vond er eerst gewoon geen tijd meer voor. Werken en huishouden was wennen en wanneer had je dan nog tijd voor leuke dingen? Gelukkig was ik na enige tijd ingespeeld op mijn nieuwe werkende leven en kwam alles weer langzaamaan op gang. Ik was er weer steeds meer mee bezig. Ik kreeg weer ideeën en had er weer zin in.

 

PAARDRIJDEN

Na de verhuizing naar Friesland besloot ik om te gaan paardrijden. Iedereen in mijn nieuwe omgeving deed het. Dus waarom ik niet? Ik zocht een manege in de buurt en meldde mij aan voor lessen.

Heel eerlijk? Ik was niet echt een talent. Het paard was de baas en ik kreeg het rijden niet echt onder de knie. Als het slecht weer was en de les werd afgezegd, was ik blij dat het niet door ging. Ik kon beter stoppen. Niemand was het daarmee eens, dus ik bleef het, tegen mijn zin in, proberen.

 

KEIHARD ER AF

Ik had beter moeten weten en wel moeten stoppen. Het ging natuurlijk mis. Op een zaterdag in de zomer schrok het paard ergens van en ging er vandoor. Ik ging er keihard van af. Ik viel plat op mijn rug en kon mij amper bewegen. Nadat ik een beetje was bijgekomen van alle hectiek, ben ik naar de auto gestrompeld en was blij dat ik weer thuis was. Ik heb een week amper kunnen lopen, omdat alles in mijn rug en benen op slot zat.

 

PRACHTIG ZOMERWEER

Daar zat ik dan. Het was een mooie zomer met veel zon, dus een stoeltje in de tuin was nog een bijkomend plezier. Ik kon echter niet veel doen, want alles wat ik wilde doen, was te warm. Tot ik op YouTube filmpjes ontdekte over haken. Dat wilde ik ook kunnen.

 

OEFENEN, OEFENEN, OEFENEN

Er waren genoeg restjes van allerlei garen in huis en een aantal nog nooit gebruikte haaknaalden. Kortom, ik was klaar om de uitdaging aan te gaan. Met de zon op mijn bol begon ik te oefenen. Dagen lang probeerde ik van alles uit. Steekje zus, steekje zo. Meerderen, minderen. Ik had de smaak snel te pakken.

 

SCHILDPADDEN

Het allereerste project dat echt van de haaknaald kwam, was een speelgoed schildpad. Ik heb ze in vele kleuren gemaakt. Als ik er nu aan terug denk…. Het was echt een beginners dingetje. Ha, ha, ha! Maar goed, al doende leert men en we zijn inmiddels jaren verder.

 

LEUKE KADOOTJES

Voor de trouwe volgers van de blog en de social media van By Mem gifts is het inmiddels wel bekend. Er staan een aantal hele leuke kadootjes in de webshop die gehaakt zijn. Kleinigheden als boekenleggers en sleutelhangers. Decoratie voor het interieur als kussens en onderzetters. Baby-of kinderspullen als dekens en schoudertassen. Van passend materiaal en prachtig afgewerkt. Want wat in de webshop staat moet mooi zijn.

 

GELUK BIJ EEN ONGELUK

Haken werd  mijn nieuwe hobby. Van deze hobby heb ik dus werk gemaakt. Dat moet je niet te letterlijk nemen. Als een nieuw bedacht project niet slaagt, leg ik alles aan de kant en doe ik iets anders, want ik doe veel meer dan haken.  Ondanks alles blijft haken een leuke bezigheid, waar ik nooit aan was begonnen als ik niet van het paard gevallen was. Geluk bij een ongeluk dus. 

 

Nu is het voor jullie een kwestie van wachten tot een nieuw gehaakt project in de webshop verschijnt. Via de website en social media wordt dit dan meteen gedeeld. Voor alle liefhebbers van mijn verhalen, is er volgende maand weer een nieuwe blog.

 

Alexandra.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.