Van schets tot babydeken

Gepubliceerd op 5 augustus 2024 om 17:41

De gestreepte babydeken is en blijft een heerlijk project om te maken.  Dat geldt natuurlijk ook voor het bijpassende kussen. In deze blog alle ins en outs over deze leuke kadoproducten.

 

RUWE SCHETS

De gestreepte babydeken begon met een hele eenvoudige tekening.  Een soort kladje in kleur. Nog niet met het idee wat het moest worden, maar gewoon een ruwe schets.

 

BABYDEKEN

Na een aantal keren de tekening in handen te hebben gehad en ook weer weggelegd, wist ik het. Een babydeken. Gebreid van een mooi garen van bij elkaar passende tinten van dezelfde kleur.

 

SWEET MEMORIES

Lang, lang geleden heeft mijn moeder mij leren breien. Ik was nog heel klein, maar ik wilde weten hoe het moest. Ik was zelfs nog zo klein, dat ik het me helemaal niet kan herinneren. Maar mijn moeder heeft mij er alles over verteld. Ik kon bijna eerder breien dan lopen. Nou ja, bij wijze van spreken dan.

Ik ging als kind helemaal op in mijn breiwerk. Alsof mijn leven er vanaf hing. Na school snel naar huis voor een kop thee en jawel… mijn breiwerk. En nee, ik maakte geen pannenlappen of andere kleine dingen.

Mijn eerste project was een topje met bandjes die je op de schouder moest vastknopen. Van wit katoen in een blokjes patroon. Een voor mijn moeder en een voor haar tweelingzus. Daarna had ik de smaak te pakken en maakte ik truien en vesten. Ik ging zelfs zo hard, dat mijn moeder wel eens gekscherend zei, dat we nog een failliet zouden gaan aan mijn hobby. Een grote bol verwerken op een dag was niets.

Dat gevoel is nooit over gegaan. Ik vind het nog steeds heerlijk om te doen.

 

GAREN KIEZEN

Na het besluit een babydeken te maken, moest er passend garen komen. Zelf ben ik groot fan van het garen van Scheepjes. Dit is van hoge kwaliteit en blijft lang mooi. De keuze viel op de Colour Crafter. Een heerlijk zacht acryl garen met een heel uitgebreide keuze aan kleuren. Precies wat nodig was voor de verschillende tinten die ik voor de deken wilde gebruiken. Het moest van het midden oplopen naar buiten in steeds donker wordende strepen, alsof het een steeds donker wordende schaduw is.

 

WELKE KLEUREN

Toen de keuze voor de Colour Crafter van Scheepjes was gemaakt, was de volgende beslissing de kleurstelling. Natuurlijk wilde ik heel ouderwets iets voor jongens en iets voor meisjes.  Dan valt de keuze al snel op blauw en paars. Zo gezegd, zo gedaan. Er is een blauwe en een paarse gestreepte babydeken.

De blauwe deken is van binnen naar buiten gemaakt van de kleuren: Weert, Texel, Middelburg, Geraardsbergen en Oostende.

De paarse deken is van binnen naar buiten gemaakt van de kleuren: Weert, Sittard, Heerlen, Amstelveen en Deventer

 

VOOR WIEG OF LEDIKANT

De afmeting is 75x100 cm, dus een mooi formaat voor wieg of ledikant. Maar ook groot genoeg om  om de baby heen te slaan als je ‘‘s avonds naar huis gaat en het koelt op een zomerse avond net een beetje af.

 

GAREN OVER EN NU?

De babydekens werden precies zo als ik mij had voorgesteld. En zo als zo vaak gebeurt (lees: altijd), had ik te veel garen gekocht. Ik wilde dus nog iets bij de deken maken. Daar hoefde ik dan niet lang over na te denken. Het werd een kussen in hetzelfde patroon, natuurlijk aangepast naar de afmeting van het kussen. Dit kussen kun je er dan bij zetten in de wieg of het ledikant, maar ook op een stoel in de babykamer om het één geheel te maken. Het kussen is aan beide kanten gelijk en heeft een afmeting van 40x40 cm. 

 

ANDERE MATEN

De Gestreepte Babydeken is in de afmeting 75x100 cm te bestellen in de webshop, eventueel in combinatie met het Gestreepte kussen. De deken is verder in alle denkbare afmetingen te maken. Dat kunnen wij voor je doen, al is dit niet in een weekje klaar en verzonden.

 

LIEVER ZELF BREIEN?

Er is ook een andere optie. Als je de deken en/of het kussen liever zelf wil maken, kun je het patroon bij ons aanvragen tegen een kleine vergoeding. Kun jij niet kiezen uit de kleuren, kunnen wij ook een garenpakket voor je samenstellen in de gewenste kleur.  Dan kun je zonder veel moeite zelf aan de slag. Hiervoor vul je het contactformulier op de website in of stuur een bericht via de mail naar: info@bymem-gifts.nl .

 

Zo kun je eindeloos genieten van de Gestreepte Babydeken op de meest uiteenlopende manieren. Wat heeft jouw voorkeur? Laat het ons weten in de reacties.

 

Alexandra.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.